به گزارش مشرق، آخر هفتهها که به پاییز گره میخورد، اگر مراسم و مهمانی خاصی نباشد، خیلیها دلشان میخواهد یکی دور روز تعطیلی را در خانه بمانند و استراحت کنند، تا هم انرژی و نیرویشان را ذخیره کرده باشند، هم پولشان را! اما غافل از اینکه میتوان با هزینه کم هم تفریح کرد و لذت برد. ایده و پیشنهاد تفریحهای آخر هفته از ما، انتخاب و اجرا از شما.
هنرمندانه غارپیمایی کنید و لذت ببرید
دوست دارید که این آخر هفته به بیرون شهر بروید؟ خب، چه جایی بهتر از لواسان و دیدن غاری متفاوت. کافیست پشت رل بنشینید و بعد از گذر از جاده لشکرک وارد بلوار امام خمینی شوید و حدود 300متر بعدتر، سمت چپ بلوار، تابلوی غارموزه وزیری راهنماییتان میکند تا به مقصد برسید، آن هم چه مقصدی.
در این موزه وسایل دورریختنی و غیرقابل استفاده، با دستان هنرمند و ذهن خلاق استاد وزیری به مجموعهای جالب برای بازدید تبدیل شده است.
دالانهایی در دل کوه حفر شده تا آثار را نمایش دهد، آثاری که هرکدام از آنها بیانگر داستانهای شاهنامه فردوسی و فولکلور ایران یا فرهنگ اصیل ایرانی است، انگار کن شاهنامهخوانی هنری را برایتان فراهم کردهاند، ببینید و لذت ببرید.
این موزه شامل بخشهای نمایشگاهی، بخش کارگاهی، صنایع دستی، آموزشی، نگارخانه و سالن اجتماعات است و از ۹ صبح تا ۹ شب فرصت دارید آزادانه و به راحتی در باغ گردش و عکاسی کنید. اگر دانشجوی رشته هنر هم باشید که دیگر فبها، میتوانید مستقیماً با خالق این آثار حرف بزنید، حتی ممکن است بتوانید در آنجا کارورزی کنید.
در دل تهران، یک دل سیر نفس بکشید
اما اگر حس و حال بیرون رفتن از تهران را هم ندارید طوری نیست. برای نفس کشیدن و تفریح در هوای نهچندان پاک پایتخت، لازم نیست خیلی دور بروید. کریم ساعی ۶۸ سال پیش، به فکر امروز بوده و پارک ساعی را با ایده ریههای تنفسی شهر بنا کرده. تنها باید به خیابان ولیعصر(عج) بروید و در ایستگاه آبشار از اتوبوس تندرو پیاده شوید.
پارکی با درختان سر به فلک کشیده از کاج، چنار و سرو نقره یا سرو شیرازی گرفته تا سرو تبری، درخت افرا، درخت گردو، درخت سیب و… چشمانتظار شماست تا هرقدر از ۱۲ هکتار وسعتش را که خواستید طی کنید و لذت ببرید.
پارک ساعی، پلکانی و به شیوه باغهای ژاپنی است. از مجسمه حیوانات مختلف با طراحی کاملاً طبیعی و جذاب تا انواع پرندهها و حیواناتی مثل همستر، خرگوش، طوطی، غاز، اردک و مرغابی وحشی، لاکپشت و… همگی در این پارک جمع شدهاند و صد البته مجسمهها و المانهای جدید، همه و همه در این مجموعه سبز دست به دست هم دادهاند تا هم نفسی بکشید و هم نگاهتان از زیبایی و حس آرامش لبریز شود.
بفرمایید چای روضه؛ میدان امام حسین(ع)
مهر امسال از همیشه خاص تر است چرا که با محرم عجین شده. اما این روزها در دهه سوم ماه محرم، میدان امام حسین(ع) شور و هیجان خاصی را تجربه میکند.
اجرای تئاتر میدانی با موضوع واقعه عاشورا، اجرای مراسم عزاداری سنتی بوشهریها همراه با سنج و دمامزنی و برگزاری مراسم زیارت عاشورا در جوار مقبره شهدای گمنام میدان امام حسین(ع) برنامههاییست که از ساعت ۴ بعد ازظهر تا ۹ شب برای تهرانیها تدارک دیده شده. میتوانید همراه جمع دوستان یا اگر کودکی در خانواده دارید با او به این میدان خوشنام بروید، دعایی بخوانید، با شهدا درددل کنید و چای روضه نوش جان. حال اوقاتتان پربرکت شده و کلی حظ بردهاید از این همه هنر متعالی، گوارای وجودتان.
نقاشیهای خوشمزه برای گرسنگان زمین
این روزها مناسبتها زیاد است و فراغت آدمها کم. حال باید دید کدام برایتان مهمتر است تا وقت صرفش کنید. هفتهای که گذشت به نام سالمندان بود و هفتهای که میآید به اسم کودکان است.
پس بیایید این بار، در آخر هفته اگر کودک یا نوجوانانی خوشذوق و علاقهمند به نقاشی و طراحی گرافیک در اطرافتان هست، همگی آنها را به یک مسابقه دعوت کنید، رقابتی از سوی سازمان جهانی غذا و دارو. شرایط را برایشان فراهم کنید تا طرحی بزنند و نقاشی بکشند، نقاشی با شعار «تلاش برای دستیابی به گرسنگی صفر».
از همه مهمتر، در حین لذت نقاشی کشیدن، در مورد اینکه چطور میشود گرسنگی مردم دنیا را کم کرد، فکر کنند. اجازه دهید این بار بچهها جای شیرینزبانیهای معمول که بزرگترها از آنها میخواهند، راهحلهایشان را به شما بگویند و حس کنند که جدی گرفته شدهاند.
البته خیلی عجله نکنید بچهها ونوجوانان از ۵ تا ۱۹ سال برای این مسابقه تا ۱۹ آبان فرصت دارند و در ضمن میتوانند از «کتاب روز جهانی غذا» (https://goo.gl/yMQBJm) برای طراحی پوستر مسابقه الهام بگیرند. نقاشی بچهها که تمام شد در وبسایت فائو(https://goo.gl/mhTXsJ) بارگذاریاش کنید.
سال گذشته، سهیل احمدپور هشت ساله ، نفر اول بخش نقاشی این مسابقه شد. خیلی دور از ذهن نیست که این بار فرزند شما برنده باشد.
سرزده سر بزنید و دل ببرید
حال که دل به دل بچههایتان دادید، بد نیست بعد از کمتر شدن سرشلوغیهای اوایل مهر، به دیدن بزرگهای فامیل بروید و دل آنها را هم شاد کنید. خیلی لازم نیست برای این کار برنامه خاصی بچینید؛ همین که چند نفری در شبنشینی بیتوقع، خانه پدربزرگ و مادربزرگی را پر رونق کنید، برای آنها کافیست.
بچههایتان که ببینند، یاد میگیرند که کمی از وقتشان را برای بزرگترها کنار بگذارند و این، سرمایهگذاری تربیتی است که بعدها ثمرهاش اول به خودتان میرسد و بعد به نسلی سپاسگزار و مهربان.